40 šufliková skrinka



.. našla som ju na modrej streche, kde ju pani ponúkala. V hlave zablikala kontrolka :D a už som písala a dohadovala. Skrinka sa nachádzala blízko, pani bola ochotná počkať pokiaľ presvedčím manžela nech mi ju dovezie . A tu začína jej príbeh u nás :)


Neverila som vlastným očiam aká bola pecková, ta zelená bola desná, špinavá, ale ťažká drevená krásna skrinka a tie šufličky roztomilé každý iný, no proste našla si ma :) 

Brúska bola na ňu slabá, zelená farba držala silno. Pomohla teplovzdušná pištoľ. Pod zelenou bola ďalšia zakladná a ta nešla ani pištoľou. A zvládla to brúska Parkside , no aj tak ostávala farba zažratá a preto ďalším krokom bolo kartačovanie dreva. 

Tu je už skrinka vykartačovana a olištovaná. Sem tam mala dierky v sebe tak zo strachu, že je v nej červotoč som ju "vymáčala " v krovsane... CHYBA . Hrozne to smrdelo ešte dlho potom a aj teraz ho tam cítim. Do budúcna určite hľadám lepšiu náhradu ako je tento prípravok. Šufliky som obrúsila asi dve a prešla ma trpezlivosť. Knofliky som akurát pretrela na čiernu farbu. A v takomto stave ostala skoro dva roky. Najprv vonku nech sa vysmrdí a po roku som ju dala dole do svojej "dielne" a neprešiel týždeň aby som nedumala čo s ňou..... Drevo bolo od krovsanu žlté a nepáčilo sa mi, na bielo som ju zase nechcela.... 

Rámik som mala v pláne zachrániť, pokiaľ som ho vybrala dolámal sa mi celý . Môj teraz už švagor mi vyrobil nové lišty presne na mieru z jaseňového dreva. 

A prišiel deň kedy som potrebovala zrelaxovať a nanášať farbu niekde inde, nie len na bavlnu a ľan. Zložila som skrinku, vybrala šufličky, farby čo boli doma a začala natierať. Drevo som natrela výluhom min. 2 ročným ( drátenka+ocot). A poslednú vrstvu som dala zriedenú bielu farbu s vodou na "mlieko". Vložila som iba 24 šuflikov a mali sme adventný kalendár. 

Farbu na šuflíky som nanášala hubkovým štetcom "tupovaním" a všetko čo sa dalo som pretrela výluhom zriedeným s ocotom ( aby bol slabší)  Skrinka bola hotová, už len naplniť a uložiť na miesto. Dievčatá si tam našli všeličo aj sladkosti, aj pexeso, zvieratka aj úlohy na deň. 





Skrinku sme dali do jedálne, aby bola po ruke :)  Moja mala maškrtnica to tam všetko riadi a dáva pozor, nech nič nezmizne. 
Krásne prípravy na Vianočné sviatky želám. Maja

Komentáre

  1. Majo,
    fuha. První fotka je jak ze skandinávského časopisu o bydlení, nejdřív jsem si myslela, že to byla tvá inspirace z Pinterestu. Jak dokonale to vypadá.
    Jsem ráda, že je vidět, kolik je ale za tou nádherou práce.
    A vidím i kruh na stěně, budeš ho zdobit?
    Posílám pozdravy.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, Skrinka sa načakala dosť a keď si predstavím, že ma to ozaj už pri nej nebavilo, lebo som nevedela čo s ňou, som rada že sa podaril. Áno kruh už je vyzdobený, robil mi ho ocino z drôtu, celkom rýchle to je na zdobenie :) Takže ďakujem :-) :-) :-)

      Odstrániť
  2. Majko, parádní kousek! Krásné poslední předvánoční dny :-) A.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujueeeem a prejem ešte príjemné pohodové rodinne chvíle cez sviatky :)

      Odstrániť
  3. Nádherné, dokonalé, útulné, nadčasové, ...si neskutočná!
    Proste Vintage House!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujeeem ja sa tak teším, že je dobre odozva :) pekné sviatočné dní :)

      Odstrániť
  4. Teeeda, to je nádhera,moc se mi líbí a smekam před tím výkonem. Výsledek je dokonalý, stejně jako fotky. Krásný nový rok. M.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďekujem krásne za pochvalu, tešííím veľmi :) a želám taktiež krásny nový rok :)

      Odstrániť
  5. Majko, krása veliká !!!!
    Super adventní kalendář !!!!
    Přeji ti i holčičkám krásný a pohodový nový rok !!!! Marki

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujeeeem :) :) a tiež prajem krásny nový rok v kruhu svojich najbližších :)
      Maja

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky