100 ročná skrinka a jej premena s malou pomocníčkou

5.11.2012 prišla k nám domov mala roztomilá zachrobačkovaná skrinka , doniesol mi ju môj svokor. Nožičky polorozpadnuté a boli len tri. Umyla som ju, použila prípravok na červotoč a nechala na terase s tým, že keď sa zbavím tých chrobákov začnem ju prerábať. Čas plynul, nič sa nedialo a chrobáky furt tam...

Až 20.6.2016 som sa rozhodla že sa pustím do prerábky,  rozobrala som ju ako sa dalo zase umyla a doslova vymáčala s tým prípravkom.... vybrúsila ako to najlepšie išlo a zase som ju natierala tým prípravkom, skrinka toho popila viac než dosť, dnes je rok 2018 a chrobáky sú tam furt 😀 Máme ju uloženú pred vchodom do domu a pristane jej to tam :-)  (pokiaľ som príspevok dopísala našla som jej nové miesto, to by som nebola ja keby že nepremiesťujem veci hore dole po dome 😇) 

nožičky boli už polorozpadnuté, môj ocino mi vyrobil nové :) 
 
Moja malá pomocníčka už medzi časom podrástla, a spolu so staršou sa do prerábok montujú stále :)  
chodbičky nádherné, netmelila som - ostali takto 
použila som výluh z octu a drôtenky, neriedila som a bol riadne silný
zdala sa mi moc silná ta farba, tak som ju namorila ešte "mliekom" a dostala nádheru farbu, tu je vidno aj rozdiel v odtieňoch, vrchná doska nebola ešte namorená mliekom.
Skrinku som dala na dolnú terasu, vraj červotoč nemá rád pohyb, tak uvidíme či tento pokus vyjde. Mám tam uložené náradie, a kadečo iné. Farba je reálna ako aj na fotke :-) Verím, že sa premena  páči, alebo by ste ju prerobili inak? 


moja milovaná, bola skontrolovať záhradku  

Túto väčšiu skrinku to ešte len čaká. Teraz na terase jej to celkom pristane :)


Ďalší príspevok by mal byť o tom ako sa čo najrýchlejšie zbaviť farby z veci, ktoré už Vám nejako neladia alebo sa len okukali :-)

Pekný víkend majte ženy :-)



Komentáre

  1. Krasa, obdivuji tu vydrz. Hodně me zaujal ten fígl s mlékem. Ať červotoči utečou!!! M.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dik :-) vydrž :-D už ma riadne štvala a tie chrobačky ani nehovorím ... to " mlieko" je ozaj dobra finta aj fajn efekt to je :-) o červotočoch budem určite dávať hlásenia :-) pa :)

      Odstrániť
  2. Prerábka tej skrinky dopadla super, mám podobnú, ale pod nánosom množstva farby, chystám sa na ňu cez leto. A aj tá poličková skrinka vedľa nej sa mi moc páči.
    Jolana z yellowhouseideas.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :-) farby sú desné , tak som robila tu šuflikovu skrinku a nebolo konca ... zbavila som sa jednej a pod ňou ďalšia ... držím palce nech sa prerábka podarí :-) pa pa Maja

      Odstrániť
  3. Maji, krása veliká !!!! Přeměna se moc povedla, ta skříňka je tak krásná, že se vlastně ani těm červotočům nedivím, že se jim z ní nechce ven .... Marki

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ha ha 😀😀to si pekne napisala. No musim ich skontrolovat, na terase mame riadne rusno 😆😆 potovorky male. aktualizujem potom članok 😊 pekny den 😊☺️

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky