Čas Vianočný u nás doma


Vianoce sa u nás začíanjú tak nejak časom adventným. Vianočné CD mám schované, búvaj dieťa krásne, snežík sa nám chumelí sa u nás počúvalo aj cez leto 😀 Ak začína advent už ho majú povolené . Adventný veniec mám z roka na rok chudobnejší alebo jednoduchší? Toho roku boli len svetielka :) A venček uvila naša starká.  
Medovníčky pomáhali robiť dievčatá. A išlo im to veľmi dobre, nekvackali sa, nenaťahovali ... už majú svoje pravidlá (miesto, valček, zásterky.... ) a tento krát ich rešpektovali.
Stromček sme zdobili my tri a najviac ma teší že sme vynechali plastové ozdoby ktoré boli povešané dole a nechala som to na náhodu či sa nejaká rozbije alebo nie. V Betleheme spravili poriadok poupratovali... hrali sa tam celé dni :) A tak všetko bolo nachystané.
Pod stromčekom na terase vraj mali byť tiež darčeky, márne ich tam očakávali :D 
Štedrovečerný stôl som mala v pláne nazdobiť inak. Čas a predstava že budem každému dávať osobitne jedlá a odbehovať do kuchyne ... prešlo ma to raz dva.
Večeru sme začínali klasicky oblátkami s medom a cesnakom a končili bobaľkami a pirohmi (zemiakove a čerešňové)  ktoré pomáhali lepiť aj baby. Medzi tým sa podávala juška, mačanka, kapustnica a zemiakový šalát s rybou.A babka nám taktiež dala medový krížik na čelo :)





A ja sa už teším na novoročný sneh a na nové ale aj tie staré "projekty"  :)
 Krásne ukončenie roka 2017 Vám všetkým želám a zo srdca ďakujem za podporu :)
Maja 

Komentáre

  1. Krásne...všetko...tá atmosféra, DIY, šikovné ruky pri reštaurovaní....cit pre krásne veci....prajem všetko dobré do roku 2018....veľa lásky ...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem , snažím sa sa stále v niečom zlepšovať a posúvať sa vpred aj blog som založila na akúsi dokumentáciu ale už nie len súkromnú. Pekny vecer prajem a v novom roku 2018 tiez želám veľa lásky a všetkého dobrého ;) Maja

      Odstrániť
  2. Majo, mate to doma kouzelne. Stromecek s retro sklenenymi ozdubkami je muj vysneny. Stedrovecerni tabule se sklenickami po babicce (nebo tak jen pusobi?) je take krasny. A ten Betlem!!! Ach! Preji krasny novy rok i Vam!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Juuuuj 😍 Poháre su tak cca 30 ročne, tak mi pasovali na tak slávnostný večer. Ozdoby su aj retro aj nové ale každý rok to mame narovnako a dievčatá sa tešia najviac. Betlehem robil moj ocino a to je taká zábava so zvieratkami pod stromčekom 😀😀 to mam z detstva ze veľky betlehem sa chystal umývali zvieratká figúrky , svetielka ....
      Aj ja želám krásny nový rok 2018

      Odstrániť
  3. Dobrý večer přeju,moc hezké fotky. a s takovýma pomocnicema,to se to peklo,co??
    já jsem Vám poslala komentář ještě na předchozí příspěvek.
    moc hezky to máte vyzdobené,taky jsme se snažili....
    křížek na čelo si dáváme také,ale medový???zase su o něco chytřejší.
    přeju Vám a celé rodině požehnaný Nový rok,plný lásky,klidu a pokoje.
    a samozřejmě krásného tvoření,Helena.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ;) pomocníčky su moje lásky a veru sa aj snažia pomáhať, nie stale je to podla mojich predstav 😀😂 ale ladíme spolu 😍😊 No ten medový krížik je zvyk z manželovej strany, to je super ak sa iste tradície stretnú a šíria dalej ;) ďakujem za povzbudivé slova a tiež prajem vašej rodinke všetko dobre v novom roku ;)

      Odstrániť
  4. Marcela Nordic Passion17. januára 2018 o 6:43

    Sice trochu s odstupem,ale chválím tu krásnou vánoční atmosféru u vás a přeji kouzelný rok 2018 ve zdraví. M.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S odstupom, ale ja sa teším :) ja som z Vianočnej výmeny zatiaľ nestihla spraviť ani fotky :/ ale prebehla úspešne :) Ďakujem krásne, bolo to na poslednú chvíľu, keďže sme robili "gauč" a dnes som práve teraz začala pracovať na 1. časti príspevku :-D o našej obývačke. Aj ja prajem krásny rok 2018 hlavne v zdravý a veľa splnených prianí. M :)

      Odstrániť
  5. Ráda si kupuji zahraniční knihy s fotkami interiérů. Třeba německou Belle Blanc, i když německy vůbec neumím. Ale ty fotky!
    A tvé fotky by byly úžasné do knihy, vážně. Je to potěcha pro oko. Krásné záběry místností, i něžné detaily.
    Těším se na další příspěvek.
    Posílám pozdravy,
    M.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jeeeej to je aký milý komentár, Ďakujem :-) :-) veľa fotiek mám v záložkách a nikto ich nevidel lebo mne vadí to a hento a tamto je nedobre. Ja sa veru polepším v "písaní" a publikovaní, je čo zverejňovať :) :) Príspevok o našom gauči nachystaný a nepublikovaný, už musím sadnúť a dokončiť ho.
      Pekný večer, pa pa Maja

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky